top of page

ONZE

DIENSTEN

   JAARLIJKSE CHECK-UP

Voorkomen is beter dan genezen. Een jaarlijkse gezondheidscontrole van uw huisdier laat ons toe om problemen in een vroeg stadium te detecteren en te behandelen.

   FOKBEGELEIDING

Wij doen geregeld fokbegeleiding van teven, zowel bij professionelen als bij particulieren, met zowel bloedprogesteronopvolging als kunstmatige inseminatie. Ook (echografische) drachtcontroles zijn geen probleem.

   LABO ONDERZOEKEN

 

Onze dierenartsen zijn zeer goed geoefend in microscopie en cytologie. Voor bloed- en urineonderzoek werken wij samen met een humaan labo.

   MEDISCHE BEELDVORMING

Onze praktijk is uitgerust met zowel een RX-toestel als een echografie-toestel. Dit laat ons toe om diepgaandere onderzoeken te doen wanneer nodig.

   DERMATOLOGIE

Jeuk, rode of kale plekken, schilfering en meer uitgebreide wondes. Huidproblemen komen zeer frequent voor bij huisdieren en kunnen verschillende oorzaken hebben. Microscopie is een onmisbaar onderdeel van de diagnosevorming. Huidklachten zijn vaak hardnekkig en er is een goede diagnostische aanpak nodig om een correcte behandeling te kunnen starten.

   MEDICATIE & VOEDING

Contacteer ons gerust voor vrijblijvend voedingsadvies. Medicijnen en diergeneeskundige voeding kunnen steeds afgehaald worden tijdens de consultaties.

   REGISTRATIE

 

Het chippen en registreren van uw hond of kat is wettelijk verplicht. Wij kunnen dit doen voor u tijdens onze consultaties. Zo raakt u uw dier niet kwijt indien hij verloren loopt!

   VACCINATIES

De jaarlijkse vaccinaties zijn sterk aangeraden. Bij de hond wordt er standaard gevaccineerd tegen leptospirose (rattenziekte), hondenziekte, kattenziekte en hepatitis. Bij de kat wordt er doorgaans gevaccineerd tegen kattenziekte en kattenniesziekte. In sommige gevallen zijn vaccinaties tegen bijkomende ziekten nodig naargelang de situatie.

   CHIRURGIE
 

De meeste heelkundige ingrepen, waaronder castratie en sterilisatie, worden door ons routinematig uitgevoerd. Wij beschikken over een uitgebreide hospitalisatieruimte met oa. verschillende couveuses om een goede recovery van het dier te verzekeren.

   TANDVERZORGING
 

Tandplak, tandsteen en tandvleesontstekingen zijn niet prettig, noch voor het dier noch voor het baasje. Onze dierenartsen zijn uitgerust om een tandreiniging uit te voeren. Ook meer ingrijpende technieken zijn soms nodig en kunnen bij ons worden uitgevoerd.

   EUTHANASIE
 

Soms moet er tot euthanasie worden overgegaan. Wij kunnen dit doen bij ons op de praktijk of bij u op huisbezoek. Dit gebeurt steeds met de nodige discretie en respect. Er zijn verschillende mogelijkheden wat u achteraf doet met het lichaam van uw huisdier, zowel groeps- als individuele crematie zijn mogelijk. Contacteer ons voor meer info.

bottom of page